The Times They Are A-Changin' (1964)

Iförd en arbetares skjorta och med stolta och bestämda anletsdrag på ett svart-vitt fotografi pryder Bob Dylan omslaget på uppföljaren till The Freewhelin’.

The Times They Are A-Changin' skivomslag Omslagsbilden är något talande för låtarna på The Times They Are A-Changin’ (1964) då Dylan är mindre uppsluppen än på föregående album. Låtarna är i allmänhet till en början mer hårdsmälta. Men dessa förtätade alster är både tunga och lyriska med samhällskritiska bottnar.

Det världspolitiska temat som bland annat utgjordes av "A Hard Rain’s A-Gonna Fall" på The Freewheelin’ har ett lika starkt motstycke i "With God On Our Side".

Flera av låtarna är dock resultat av sociala orättvisor som Dylan läst om i tidningar eller fått omtalade för sig och sedan skrivit en låt om. Inspirerad av den tyska exilförfattaren Bertolt Brecht kan The Times They Are A-Changin’ ses som kulmen för Dylans sociala patos med låtar som "Ballad Of Hollis Brown", "Only A Pawn In Their Game" och "The Lonesome Death Of Hattie Carroll".

Det är också Dylans stora berättarlust i form av långa textsjok som ibland renderar i en melodisk monotoni. Detta till trots är albumet från en tid då nästan allt Dylan rörde vid blev till minnesvärda sånger.

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010